top of page
inope-kuvio-vaaka-4.png

Miksi pienenkin yrityksen tulisi ulkoistaa kirjanpito – Parhaat vinkit tilitoimiston valintaan

Kun perustat oman yrityksen, joudut tasapainoilemaan useiden tehtävien välillä. Yksi keskeisistä päätöksistä on, tulisiko kirjanpito hoitaa itse vai ulkoistaa tilitoimistolle.

Tilanne voi myös olla se, että olet toiminut yrittäjänä jo jonkin aikaa, mutta olet hoitanut tähän asti kirjanpidon itse tai et ole tyytyväinen nykyisen kirjanpitäjäsi palveluihin.


Tämä blogiteksti käy läpi, miksi pienenkin yrityksen kannattaa harkita kirjanpidon ulkoistamista ja antaa parhaat vinkit sopivan tilitoimiston valintaan.


Kirjanpitäjä työpöytänsä ääressä

1. Asiantuntijuus säästää aikaa ja rahaa

Osaava kirjanpitäjä tuntee kirjanpidon kiemurat. Hän on kuin paras ystäväsi liiketoimintasi talousasioissa. Tämä asiantuntemus varmistaa, että kirjanpito hoidetaan oikein, ja sinulle jää enemmän aikaa keskittyä laskutettavaan työhön.


2. Valitse sopivan kokoinen tilitoimisto

Yrittäjiä on monenlaisia, ja samoin myös tilitoimistoja. Pienen yrityksen kannattaa yleensä valita pienempi tilitoimisto, sillä näissä on usein henkilökohtaisempi palvelu. Pienemmissä toimistoissa on nimetty kirjanpitäjä, joka tuntee yrityksesi syvällisesti. Näin vältät jäämisen isompien asiakkaiden varjoon ja saat yksilöllisempää palvelua.


3. Määrittele tarpeesi ja selvitä palvelusopimusten sisältö

Ennen tilitoimiston valintaa on tärkeää määritellä, mitä palveluja tarvitset. Onko kyseessä pelkkä kirjanpito vai tarvitsetko myös palkanlaskentaa, apua myyntilaskutukseen tai jotain muuta? Tarkasta palvelusopimusten sisältö tarkasti, jotta tiedät, mitä hinnoittelu pitää sisällään.


4. Huomioi toimialakohtaiset tarpeet

Jos toimialallasi on erityistarpeita, kuten erityiset lainsäädännölliset vaatimukset, valitse tilitoimisto, joka tuntee kyseisen toimialan tai on erikoistunut siihen. Esimerkiksi maatalous, perustajaurakointi, kiinteistöosakeyhtiön toiminta tai marginaaliveron alainen toiminta vaativat erityisosaamista myös kirjanpitäjältä. Monella muulla toimialalla kokemus vastaavasta toimialasta voi olla riittävä, kunhan kirjanpitäjä on halukas ymmärtämään liiketoimintaasi.


5. Yhteistyön sujuvuus ja yhteydenpito

Mieti, miten haluat pitää yhteyttä kirjanpitäjääsi. Jos kasvotusten tapaaminen on tärkeää, harkitse paikallista tilitoimistoa. Jos sähköinen yhteydenpito sopii paremmin, voit harkita myös etäyhteistyötä. Tärkeää on selvittää, miten saat yhteyden kirjanpitäjääsi ja miten yhteydenpito vaikuttaa palvelun hintaan.


6. Sähköisen taloushallinnon hyödyt

Monet tilitoimistot tarjoavat nykyään täysin sähköistä taloushallintoa. Tämä säästää molempien osapuolien aikaa ja tuottaa reaaliaikaista taloustietoa. Huomioi käytössä oleva ohjelmisto ja varmista sen sopivuus liiketoimintasi tarpeisiin.


7. Hinta-laatusuhde ratkaisee

Vaikka hinta on tärkeä tekijä valinnassa, se ei saa olla ainoa päätöksentekoon vaikuttava tekijä. Tutki eri hinnoittelumalleja ja selvitä, mitä hinnoitteluun sisältyy. Pyri löytämään paras hinta-laatusuhde liiketoimintasi tarpeisiin.


Näillä vinkeillä varmistat, että kirjanpitäjäsi löydät juuri sinulle sopivan tilitoimiston. Huolellinen tilitoimiston valinta antaa sinulle mahdollisuuden keskittyä ydinosaamiseesi ja varmistaa, että taloutesi on hyvissä käsissä.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page